Skip til hoved indholdet

Musik på Torvet - ELBA

ELBA, der har rødder på Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg er klar til at skyde årets festuge godt i gang. Kom ned på Torvet og vær med til et brag af en åbningskoncert.

fredag 7. juni Klokken 19.00 - 20.30 Torvet
Esbjerg
Gratis

ELBA er catchy og kontrastfyldt indiepop med en stærk vokal og personlige tekster i centrum. Det er lagt op til en fantastisk åbning af Esbjerg Festuge, hvor vi både skal igennem noget sårbart og inderligt, energisk og festligt, når først ELBA indtager scenen. 

Bag ELBA står Ellen Bathum – en dygtig vokalist og musikalsk håndværker, der har taget udviklet sine musikalske talenter på Syddansk Musikkonservatorium her i Esbjerg. ELBA tager gerne personlige og udfordrende emner op i sit fængende tekstunivers. Hendes tekster dykker blandt andet ned i følsomme og komplekse emner som stress, jalousi og sexisme, men også positive emner såsom kærlighed til sig selv, hvilket hendes seneste singler ”Kindness”, ”You Do You” og ”I’m a Dancer" omhandler.


ELBAs seneste singler er blevet spillet på både DR P3 og DR P4, hvor "I’m a Dancer” blev Ugens Hit Tip på P4 og "You Do You” er blevet rost som et "stærkt statement" i GAFFA.Flere af hendes sange fra debutalbummet "Teardrops & Blind Spots", som hun udgav i starten af 2023, er desuden blevet tilføjet til "Equal Danmark" og "Nye Danske Hits” på Spotify.


Tidligere har den talentfulde 29-årige artist markeret sig med sin EP "Speak" og sange som "700 Angels" og "Sirens," der har haft betydelig rotation på både DR P3 og tysk radio. EP'en blev desuden belønnet med 5 stjerner i GAFFA.


I 2019 lukkede hun Countdown-scenen på Roskilde Festival til både publikum og anmeldernes begejstring. Derudover har hun spillet prominente festivaler og kulturbegivenheder, som bl.a. Smukfest, SPOT Festival, Alive Festival og Copenhagen Pride, og har modtaget henholdsvis 4 og 5 stjerner fra GAFFA for sine optrædener blandt andet med ordene: "(…) ELBA kondenserer kvalitet på et anerkendelseværdigt stærkt niveau. Bagkataloget er med international pondus, og scenepræstationen med den type schwung, der ikke kan anskaffes i metervare."

Med en imponerende samling af velskrevne og eksekverede hits i bagagen er der ingen tvivl om, at ELBA er en af Danmarks mest lovende popartister. 

I år glæder vi os til, at hun åbner Esbjerg Festuge med et brag af en gratis koncert på Torvet!

 

Følg med på de sociale medier

Oplev Esbjerg byder på masser af aktiviteter, events og oplevelser i Esbjerg Kommune.