Skip til hoved indholdet

Om festugen

Esbjerg Festuge er en eksplosion af kulturelle tilbud. Det er byens fest, og der er noget for enhver smag.

Festugen har haft vokseværk siden dens start i 1997, og hvert år bestræber vi os på at udvikle nye og gamle aktiviteter, så festugen bliver ved med at være interessant at besøge år efter år.

Festugens mange arrangementer er organiseret af byens kreative ildsjæle, foreninger og kulturtilbud. Selve festugen organiseres af Eventsekretariatet i Esbjerg Kommune. Sammen med byens kulturinstitutioner, cafe/restauratører og foreninger skaber vi aktiviteterne i denne helt særlige uge. Der er noget for alle aldre, høj som lav, finkulturel som mainstream, det er bare med at afsøge programmet i alle dets hjørner og springe ud i at prøve noget nyt.

Musikalsk spænder festugen fra kirkekoncerter over opera til pop. Som traditionen byder, så inviteres der til en masse gratis koncerter på Torvet, og du skal holde øje med spilletider og navne under programoversigten.

Festugen er et kæmpe lighedstegn med kunst og kultur. Vi opfordrer til, at man opsøger så meget som muligt under festugen, for der er masser af tilbud. Havnen udgør et helt særligt område for kunsten. Der står omkring 60 containere fyldt til randen med håndværk og kunst, som skal opleves til ContainerKUNST på Dokhavnen. Ligesom du finder Esbjerg Kunstdage i Det Gule Palæ.  Har du børn eller børnebørn så tøv endelig ikke med at besøge vores Familiedag i Vognsbølparken.

Styregruppen bag Esbjerg Festuge

Styregruppen er en blandet sammensætning af repræsentanter fra byens kultur- og restaurationsliv og kommunalt ansatte. De arbejder på at gøre Esbjerg Festuge til en spændende og glædelig begivenhed hvert år.

De arbejder for, at Esbjerg Festuge hver år fyldes med et indhold, der både er alsidigt og kvalitetsmæssigt ligger helt i top og kan tiltrække folk, ikke bare fra Esbjerg, men fra hele landet.

Styregruppen består af:

  • Torben Seldrup - Musikhuset Esbjerg
  • Hans Jørgen Wieghorst - ContainerKUNST
  • Kirsten Bisgaard Kirchner - Eventsekretariatet
  • Brigitta Christensen - Esbjerg City
  • Jacob Rand Jensen - Repræsentant for restauratørerne på Torvet
  • Hans Peter Folmann - Destination Vadehavskysten

Eventsekretariatet består af

Kirsten Bisgaard Kirchner - Eventchef
Sanne Klindt Nielsen - Eventkoordinator
Stefan Jull – Eventkoordinator

Kontakt eventsekretariatet via e-mail

Oplev Esbjerg byder på masser af aktiviteter, events og oplevelser i Esbjerg Kommune.