Skip til hoved indholdet

Markedsdag i Det Internationale Kvarter

Gå på opdagelse blandt markedets boder, der byder på alt fra friske lokale afgrøder og produkter, til lokal produceret kunst og kreative kreationer.

lørdag 15. juni Klokken 11.00 - 15.00 Det Internationale Kvarter, Storegade 220, 6705 Esbjerg Ø
Esbjerg
Gratis

Kom og vær med når Esbjerg Museum i samarbejde med Byudviklingsprojektet Det Internationale Kvarter åbner den byhistoriske udstilling: 'Kvarteret på Museum'. På udstillingen kan du fordybe dig i nogle af historierne fra Jerne gennem tiden, blandt andet fortalt af beboerne selv. Der er tale om en udendørs udstilling, som er åben for alle til alle tider.

Udover åbningen af udstillingen Kvarteret på Museum afholdes der marked, hvor der bl.a. er mulighed for at købe sommerens helt nye afgrøder, mad og specialiteter, samt gå på opdagelse hos boder med kunst og kreative kreationer. Som et sidste krydderi på dagens arrangement, vil der også være åbning af ’Portalhaven’, hvor man kan blive klogere på natur, biodiversitet og spiselige planter, i byens rum. Derudover bliver der også tændt op i bålet, hvor de mindste har mulighed for at lave sig et snobrød.
Kom og vær med til nogle begivenhedsrige timer, hvor der er noget for både store og små.

 

Program for dagen: 

Kl. 11.00:    Åbning af Byhistorisk Udstilling 'Kvarteret på Museum', Portalhaven og markedspladsen. Åbningstale v. Karen Sandrini, byrådsmedlem og medlem af udvalget for Kultur & Fritid.

                  Der serveres en let anretning og lidt at drikke.

Kl. 11.15:    Bålhygge og snobrød (åben hele dagen)

Kl. 12.30:    Oplæg om Den Byhistoriske Udstilling 'Kvarteret på Museum' og Jernes historie. v. Lulu Anne Hansen, Ph.d og Historiker.

Kl. 15.00:    Markedet lukker og tak for i dag.

Da parkeringsmulighederne er begrænset anbefaler vi, at du går, cykler eller tager bussen. Er dette ikke en mulighed anbefales det at parkere bilen ved SDU, Degnevej 14, 6705 Esbjerg Ø, og gå den dejlige tur gennem Portalparken.

Ps. Udstillingen vil være tilgængelig bag Storegade 220, 6705 Esbjerg Ø frem til efteråret. Efterfølgende bliver udstillingen flyttet ind i centrum af Esbjerg, hvor alle igen har mulighed for at gå på opdagelse i historien om Jerne. I løbet af sommeren 2025 flytter udstillingen hjem til Jerne og bliver en permanent udstillingen, som en del af en rekreativ rute, som vil føre interesserede rundt i Jerne. 

Bjarke Mølgaard Sørensen
bjso@esbjerg.dk

Følg med på de sociale medier

Oplev Esbjerg byder på masser af aktiviteter, events og oplevelser i Esbjerg Kommune.