Skip til hoved indholdet

Fri entré på Esbjerg Kunstmuseum

Fri adgang til at gå på opdagelse i hele museet, i særudstillingerne, samlingen, de åbne magasiner, det æstetiske laboratorium og Olafur Eliassons kalejdoskopiske værk The curious museum wall. Klokken 14.30 introducerer museumsinspektør Christiane Finsen særudstillingen OPBRUD. Hamborg-kunst fra 1920'erne og 30'erne.

onsdag 12. juni Klokken 10.00 - 16.00 Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20
Esbjerg
Gratis

Onsdag den 12. juni kl. 10 - 16 er det gratis at komme på kunstmuseum! Oplev bl.a. de to vidt forskellige særudstillinger OPBRUD og SAMMENHÆNGE, gå på opdagelse i de åbne magasiner og samlingen eller kast jer over de forskellige formidlingseksperimenter for børn og voksne, der alle sætter sanserne i spil.

Spændende introduktion

Klokken 14.30 introducerer museumsinspektør Christiane Finsen udstillingen OPBRUD. Hamborg-kunst fra 1920'erne og 30'erne. Introduktionen henvender sig til unge / voksne.

OPBRUD. Hamborg-kunst fra 1920'erne og 30'erne

Kunst fra den vilde mellemkrigstid i Tyskland har gennem de senere år vakt fornyet interesse – især er det Berlin, der har fået opmærksomhed. Men hvordan slog de nye eksperimenter igennem andre steder, og hvordan kan der trækkes forbindelser til i dag? Med Opbrud zoomer vi ind på Hamborg-kunsten fra især 1920'erne og 30'erne – oplev bl.a. en lang række værker, som man tidligere troede, var gået tabt.

SAMMENHÆNGE

Hvordan kommer nye værker ind i samlingen? Hvordan ved et museum, hvad der skal indkøbes? Det er spørgsmål, vi ofte bliver stillet, og som udstillingen leverer konkrete svar på. Sammenhænge præsenterer således et udvalgt af de værker, museet har erhvervet inden for de seneste ti år. Og indsamlingen fortæller ikke alene meget om museets udstillingspolitik, men også om, hvem vi overhovedet er som museum.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Birgitte Ørom, boe@eskum.dk, 75132011

Oplev Esbjerg byder på masser af aktiviteter, events og oplevelser i Esbjerg Kommune.