Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Om Esbjerg Festuge

Esbjerg Festuge blev afviklet første gang i 1997. Det betyder også, at når kalenderen rammer uge 33, så er hele byen klar til fest og farver, som traditionen har været i snart 25 år. 

De mange arrangementer er organiseret af byens mange kreative ildsjæle, foreninger og kulturtilbud. Selve Festugen organiseres af Eventsekretariatet. 

Om Esbjerg Festuge

Esbjerg Festuge er en eksplosion af kulturelle tilbud. Det er byens fest, og der er noget for enhver smag.

Festugen har haft vokseværk siden dens start, og hvert år bestræber vi os på at udvikle nye og gamle aktiviteter, så Esbjerg Festuge bliver ved med at være interessant at besøge år efter år.

Der er mange af byens kulturinstitutioner, cafe/restauratører og foreninger, som skaber aktiviteterne i denne helt særlige uge. Der er noget for alle aldre, høj som lav, finkulturel som mainstream, det er bare med at afsøge programmet i alle dets hjørner og springe ud i at prøve noget nyt.

Musikalsk spænder Festugen fra kirkekoncerter over opera og pop. Som traditionen byder, så inviteres der til en masse koncerter på Torvet, og man skal holde øje med spilletider og navne under programoversigten.

Festugen er et kæmpe lighedstegn med kunst og kultur. Vi opfordrer til, at man opsøger så meget som muligt under Festugen, for der er masser af tilbud. 

Havnen udgør et helt særligt område for kunsten. Der står omkring 60 containere fyldt til randen med håndværk og kunst, som skal opleves på Dokhavnen. Ligeledes finder man Esbjerg Kunstdage i Det Gule Palæ. 
 

Styregruppen bag Esbjerg Festuge

Styregruppen er en blandet sammensætning af repræsentanter fra byens kultur- og restaurationsliv og kommunalt ansatte. De arbejder på at gøre Esbjerg Festuge til en spændende og glædelig begivenhed hvert år.

De arbejder for, at Esbjerg Festuge hver år fyldes med et indhold, der både er alsidigt og kvalitetsmæssigt ligger helt i top og kan tiltrække folk, ikke bare fra Esbjerg, men fra hele landet.

Styregruppen består af:

Torben Seldrup - Musikhuset Esbjerg

Hans Jørgen Wieghorst - Containerudstillingen på havnen

Kirsten Bisgaard Kirchner - Eventsekretariatet

Brigitta Christensen - Esbjerg City

Jacob Rand Jensen - Repræsentant for restauratørerne på Torvet

Hans Peter Folmann - Destination Vadehavskysten

Eventsekretariatet:

Kirsten Bisgaard Kirchner - Eventchef

Sanne Klindt Nielsen - Eventkoordinator

Stefan Jull - Eventkoordinator

E-mail: event@esbjerg.dk