Skip til hoved indholdet

Esbjerg Festuge holder flyttedag: Skal fremover kickstarte sommeren

Esbjergenserne er vilde med Esbjerg Festuge. Næsten 700 har deltaget i en evaluering af festugen og de er kommet med et hav af nye, spændende idéer. Første store beslutning er truffet, og festugen flyttes fremover til juni, så endnu flere kan være med og festugen kan sparke sommeren godt i gang.

Efter en af de bedst besøgte festuger, hvor der fredag var over 14.000 mennesker omkring Torvet, er arbejdet med at skabe næste års festuge i fuld gang. Første vigtige punkt for en god fest er selvfølgelig altid datoen, og her er det tid til fornyelse, så endnu flere har mulighed for at deltage.

I 2024 skal der sættes et stort kryds i kalenderen til Esbjerg Festuge fra fredag den 7. juni 2024 til lørdag 15. juni 2024.

”Sensommeren er tætpakket med spændende festivaler og events i Esbjerg, og det kan være svært at nå at deltage i det hele. Derfor er det oplagt at flytte Esbjerg Festuge fra august til juni, så vi sammen kan skyde sommeren i gang med et brag af en festuge,” siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Tilfredse med festugen

Næste skridt for en god fest er selvfølgelig indholdet, og derfor arbejdes der også allerede nu på festugens program til næste år. Her har alle interesserede været inviteret til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse.

Deltagelsen har været overvældende med hele 694 svar. Svarene viser, at folk er rigtig glade for festugen. 65,7% har svaret, at de enten er meget godt eller godt tilfreds med Esbjerg Festuge 2023. Halvdelen var meget godt eller godt tilfreds med musikprogrammet og 90% var helt vilde med den nye Familiedag i Vognsbølparken.

Spændende nye idéer

Der er kommet en masse nye, spændende idéer og inputs. Flere vil rigtig gerne have inddraget flere af byens rum og sidegader, mange ønsker færre kopi- og flere lokale og originale bands. Mens andre igen gerne ser tiltag som en udendørs biograf og comedy på programmet.

”Vi har fået virkelig gode og konstruktive idéer, som vi nu vil arbejde videre med til at skabe et nyt og spændende program til næste år. Vi havde stor succes med at lave en ny Familiedag i Vognsbølparken. Den fortsætter, og så vil vi gerne bruge erfaringerne derfra til at skabe endnu mere liv rundt i byen og få flere til at hjælpe med at skabe spændende, nye oplevelser undervejs i festugen,” forklarer eventchef Kirsten Bisgaard Kirchner, der bliver suppleret af borgmesteren:

”Vi vil rigtig gerne have at Esbjerg Festuge er hele byens fest. Derfor håber vi også at folk, frivillige og eksterne partnere er klar til at hjælpe med at bidrage både økonomisk, men også med nye ting til programmet, så festugen knopskyder rundt i hele byen og man ikke kan undgå at mærke, at det er festuge, uanset hvor i byen man befinder sig i denne uge,” siger Jesper Frost Rasmussen.

Sensommeren er tætpakket med spændende festivaler og events i Esbjerg, og det kan være svært at nå at deltage i det hele. Derfor er det oplagt at flytte Esbjerg Festuge fra august til juni, så vi sammen kan skyde sommeren i gang med et brag af en festuge

Jesper Frost Rasmussen, borgmester

Esbjerg Festuge

  • Esbjerg Festuge blev afviklet første gang i 1997. Indtil nu har festugen ligget fast i uge 33 i august. Den flyttes nu for første gang til juni.
  • Music4Free 2023 er den koncertaften under festugen, hvor der er målt absolut flest mennesker på Torvet nogensinde. Her er målt 14.352 mennesker på Torvet i løbet af hele dagen.
  • De mange arrangementer er organiseret af byens mange kreative ildsjæle, foreninger og kulturtilbud. Selve Festugen organiseres af Eventsekretariatet under Esbjerg Kommune.
  • Esbjerg Kommune bidrager med 700.000 kroner til Esbjerg Festuge. 

    Herudover støtter byens virksomheder og fonde med 1.900.000 kroner. Dermed har festugen et budget til hele ugen på i alt: 2.600.000 kroner.

Oplev Esbjerg byder på masser af aktiviteter, events og oplevelser i Esbjerg Kommune.