Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Mini Street Art Festival

I samarbejde med Galleri GRISK har Esbjerg Festuge inviteret tre internationalt anerkendte streetart kunstnere til Esbjerg, der gennem festugen vil fremstille spændende kunstværker for øjnene af festugens mange gæster.

I år får du som gæst til Esbjerg Festuge mulighed for at møde kunst og kultur ude i det åbne bybillede.

Der venter et imponerende syn i Skolegade ved Heerups have, når Esbjerg Festuge i samarbejde med Galleri GRISK for første gang nogensinde byder velkommen til Mini Street Art Festival fra den 11. - 17. august 2023.

Følg den kunstneriske proces

Mini Street Art Festivalen giver dig en helt unik mulighed for at interagere med kunsten, når de tre internationalt anerkendte streetart kunstnere slår sig løs i Skolegade fra festugens start fredag 11. august til sen eftermiddag torsdag 17. august. De tre kunstnere vil udføre i alt seks kunstværker på interimistiske trævægge på hver især ca. 5x5 meter, og du er inviteret med til at følge den spændende proces fra idé til færdigt kunstværk. Følg udførelsen af kunstværkerne på nærmeste hold og snak med de udførende kunstnere om selve værket, deres stil og håndværk under processen.

Mød kunstnerne

Artist Talk i Tipien

Mini Festivalen afsluttes med en Artist Talk i Tipi'en ved Heerups Have, torsdag den 17. august. Her vil de tre kunstnere fortælle om deres baggrund og virke og om streetart kulturen generelt. Efter Artist Talk'en går vi i samlet flok hen og ser på de færdigudførte kunstværker i Skolegade og kunstnerne fortæller om tankerne og processen bag værkerne.

Kom til Artist Talk i Tipien torsdag 17. august klokken 16.00-17.00

Slip din indre kunstner løs!

Bliv gadekunstner for en dag

Det er svært ikke at blive inspireret, når du i løbet af Mini Street Art Festivalen hver dag til sen eftermiddag kan følge de tre streetart kunstnere arbejde på deres seks kunstværker i Torvegade. Derfor er vi også glade for at GAME Streetmekka er klar til at holde Street Art Workshop, hvor du kan få tips og tricks til, hvordan du selv skaber flotte værker. Her er alle velkomne til at slå sig løs med spraydåser og tusser på de opstillede vægge. 

Kom til Streetart Workshop ved den flytbare legeplads i Skolegade bag ved Torvet

  • Onsdag 16. august klokken 15.00-18.00
  • Torsdag 17. august klokken 15.00-18.00

Folkene bag streetart festivalen: Galleri GRISK

Mini Street Art Festival og pop-up galleri

Det er Galleri GRISK fra Aarhus, der står for Mini Street Art Festivalen under Esbjerg Festuge. Ud over de arbejdende kunstnere i Torvegade, så vil Galleri GRISK også sørge for liv i den gamle Danske Bank bygning på Torvet, hvor der vil være et pop-galleri under festugen. Her vil også være kunstnere på plads bag lærrederne og give dig ekstra mange spændende oplevelser under festugen.

Her finder du Mini Street Art Festivalen

Mini Street Art Festivalen vil primært være centreret i Skolegade ved Heerups have, og på Torvet i Danske Banks gamle lokaler, hvor der også vil blive opstillet mindre interimistiske vægge.