Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Danmarks Internationale Gadeteaterfestival

Glæd dig til at opleve et sprudlende, humørfyldt og overraskende liv i Esbjergs gader under festugen, når vi får besøg af nogle af verdens bedste gadeteaterfolk. De er klar til at sætte gang i gaden og gøre festugen til en uforglemmelig oplevelse for både store og små.

Gadeteater er inkluderende. Du kommer helt tæt på kunsten, ansigt til ansigt, hvor du pludselig kan befinde dig midt i det hele – eller måske genkende dig selv i forestillingen.

Gadeteater er en enestående mulighed for at møde nye ansigter i byrummet. Du kan grine sammen med dine venner og familie og det allerbedste er næsten, at festivalen er gratis.

Herunder præsenteres årets program og de medvirkende teatergrupper, så du kan planlægge, hvad du skal opleve. Hvor og hvornår hvert show præcis finder sted, kan se du også se i programmet.

 

PSYCHO CHICKEN af Fausto Giori fra Italien

En moderne charlatan som man frivilligt vælger at blive snydt af!

Den italienske karakter Demenzio – der betyder sindssyg – inviterer os til en vild og stum oplevelse af improvisation og illusion. Hans instrument er en gummikylling, og det er selvfølgelige ikke den eneste rekvisit han skal bruge, når en varieret flok af mennesker står lige foran ham: Vær klar til at blive en af Demenzios mange levende rekvisitter mens han improviserer.

Oplev PSYCHO CHICKEN
Lørdag den 12. august kl. 13.00 - 13.45 hos BROEN Shopping.

SAME SAME BUT DIFFERENT af The Twins’ Trip fra Argentina

Makker for evigt! De er født ens, men alligevel ikke helt

"Same Same but Different" er en nycirkus-forestilling, der præsenterer os for tvillingebrødrenes rigtige undersøgelser i livet om at være makkerpar igennem en del sjove og unikke øjeblikke, som de har samlet sammen i deres liv. Deres hverdag forvandles til en forestilling, når deres rutine-konflikter løses ud fra det faktum, at de ikke kan leve uden hinanden.

Oplev SAME SAME BUT DIFFERENT
Lørdag den 12. August kl. 15.15 -15.45 i Vognsbølparken

LE CONTREVENT af Grandet Douglas fra Frankrig

Følelsen af at flyve, når pianisten spiller forvandles til en ægte oplevelse under forestillingen LE CONTREVENT, hvor publikum inviteres til at ligge på et flyvende tæppe. 

Foran installationen stiller publikum sig i kø og modtages i små grupper for at flyve på den specialbyggede vippelignende karrusel, som forbinder klaveret og tæppet til hinanden.

Karrusellen letter ved anslag af de første noder og gæsterne på tæppet flyver bogstaveligtalt igennem musik. 

Forestillingen spilles i to timer af to omgange. Der prioriteres børn til flyveturen, men der er også plads til voksne. Kom med jeres picnickurv og nyd den unikke udendørs klaverkoncert sammen med jeres børn, familie og venner.

Oplev LE CONTREVENT 
Tirsdag den 15. august kl. 10.00 – 12.00 på Torvet
Tirsdag den 15. august kl. 13.00 – 15.00 på Torvet

MOON – THE SCALE af Compagnie Barks – Bastien Dausse fra Frankrig

Det franske danseteater Compagnie Barks ser poesi bag legen med tyngdekraften i rummet. Tusindvis af muligheder i rummet står som en kæmpestor inspirationskilde for deres dansere, så de er endt med at designe en danseserie af fem konstellationer: MOON. 
The Scale er den første forestilling af MOON-pentalogien, som tilbyder os en mekanisk og levende udstilling i 10 intense minutter.

Oplev MOON – THE SCALE 
Onsdag den 16. august kl. 14.00 - 14.10 i Heerups Have
Onsdag den 16. august kl.16.00 - 16.10 i Heerups have

MOON – THE TABLE & CHAIRS af Compagnie Barks – Bastien Dausse fra Frankrig

Det franske danseteater Compagnie Barks ser poesi bag legen med tyngdekraften i rummet. Tusindvis af muligheder i rummet står som en kæmpestor inspirationskilde for deres dansere, så de er endt med at designe en danseserie af fem konstellationer: MOON.

The Table & Chairs er forestilling nummer to af MOON-pentalogien, som viser os, i 10 intense minutter, hvordan fysikkens basale regler kunne ændre sig i vores hverdag under en ny omstændighed uden tyngdekraft.

Oplev MOON – THE TABLE & CHAIRS
Onsdag den 16. August kl. 14.15 – 14.25 i Heerups Have
Onsdag den 16. august kl. 16.15 – 16.25 i Heerups have

THE INCREDIBLE BOX af Cia La Tal fra Spanien

Det unge produktionsteam bag The Incredible Box forsøger at samle skuespillere, dansere, sangere, kostumer og rekvisitter fra den originale forestilling. Men der er ikke noget, der stråler som minderne fra den storslåede forestilling: En sanger uden stemme, tryllekunstnere uden refleksion, skuespillere uden hukommelse, kostumer og rekvisitter der falder fra hinanden… Alle tre prøver de at gøre kunsten efter – heldigvis med de bedste intentioner!

Kom og se den retro-forestillingen og grin med når de bedste intentioner ender i ren katastrofe.

Oplev THE INCREDIBLE BOX.
Torsdag den 17. august kl. 14.00 – 14.30 på Torvet
Torsdag den 17. august kl. 17.00 – 17.30 på Torvet

LES MOLDAVES af Pas Vu Pas Pris fra Frankrig

Den stærke Drago Popovitch, med sin firkantede og strukturerede personlighed, repræsenterer perfektionisme. Til gengæld er hans lille stabile makker Piota Katchiev en ægte stjerne! På trods af hans klodsethed, stjæler han publikums hjerter med sin ærlighed! Han får publikums humør helt i top ved at afslutte hver perfekte præsentation med et medmenneskeligt strejf af uperfekthed.
Med en traditionel opsætning af slavisk musik og dans, inviterer den franske kunstnerduo os med på en lattervækkende rejse lige fra håndkantslag til den betagende finale med Sputnik!
Tag hele familien og venner med, men pas på du ikke ender med at tisse i bukserne af grin!

Oplev LES MOLDAVES 
Torsdag den 17. august kl. 16.00 – 17.00 på Torvet

THE ACOUSTIC TRANSFORMERS af Rékupertou fra Frankrig

Publikum møder verdens måske mest bæredygtige orkester, som har gendesignet deres instrumenter, kostumer skabt af genbrugsmaterialer, og de sætter sving i en musikalsk optræden, når det hele sammensættes med genbrugte sange, dvs. covers.

Ensemblets overdrevet forsøg på at være miljøvenlige bringer en humoristisk og scenisk handling i spil i forestillingen.

Oplev THE ACOUSTIC TRANSFORMERS 
Fredag den 18. august kl. 15.00 – 15.45 på Torvet
Fredag den 18. august kl. 16.30 – 17.15 hos BROEN Shopping

CRAZY PONY af Banjo Circus fra Schweiz og England

Verdens nok bedste pauseklovne

De er musikere, akrobater, skuespillere og dansere. En taler fransk, den anden engelsk. De bor i Schweiz og bruger deres baghave som øvelokale. Léa har svært ved at spille kontrabas med sine små hænder, men det er bare en lille udfordring for Frank at bygge en special-bas, som passer perfekt til sin kærestes hænder.

Deres multidisciplinære kunstneriske øjne ser en fin detalje i musikkens historie: Pauseklovne ved countryshows! Det dygtige par Léa og Frank hiver det falmede skuespil frem fra historien og bruger det som inspiration til CRAZY PONY. En moderne nycirkus-forestilling som blander bluegrass-musik, akrobatik og komedie og tilbyder os en længere pause i vores travle byliv. 

Oplev CRAZY PONY 
​Lørdag den 19. august kl. 11.00 – 11.40 på Torvet