Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Danmarks Internationale Gadeteaterfestival 2021

Hver sommer besøger de Danmarks gader og viderefører en ældgammel kulturarv; nemlig gadeteater. De håber i fællesskab med esbjergenserne at kunne bevare og udvikle et hyggeligt gadeliv.

Gadeteater er en enestående mulighed for at møde nye ansigter i byrummet. Du kan grine sammen med dine venner og familie.

Festivalen er gratis for alle. Som du kan se på billedet herunder fra Esehaven i 2019, så foregår de fleste af forestillingerne udendørs.

Gadeteater er inkluderende. Du kommer helt tæt på kunsten, ansigt til ansigt, hvor du pludselig kan befinde dig midt i det hele – eller måske genkende dig selv i forestillingen…

Herunder vil vi præsentere årets program og de medvirkende teatergrupper, så du kan planlægge, hvad du skal opleve, når den Internationale Gadeteaterfestival endnu en gang vil være en del af Esbjerg Festuge. Hvor og hvornår hvert show præcis finder sted, kan se du se i programmet.

 

BARRIÉRE

af Sur Mesure (Belgien)

Genre: Interaktive akro-dans og livemusik

Passér! Fremtiden ligger åben.
En gammel grænsebom får nyt liv, når dens fire grænsevagter genopfinder sig selv og deres formål. Pludselig forvandles indkøbsstrøget med en barriere, der kun kan passeres, når vi leger med. Med humoristisk og poetisk skuespil og akrobatik og med et smukt live soundtrack inviterer belgiske Sur Mesure byens forbipasserende til at entrere ingenmandsland med alle dets muligheder bag bommen og lade den grå hverdag ligge bag sig.

STREET CAFÈ

af Claudio Mutazzi (Italien)

Genre: Gadeteater/ jonglør

Cut!… Action!… En film bliver til midt i byen
En mand står ganske stille midt i vrimlen af travle forgængere på pladsen. Cut…Action! Ud af de forbipasserende og ventendes kropsstilling, opførsel eller handlinger skaber manden – den italienske Claudio Mutazzi – som en excentrisk instruktør improviseringer og underholdning af den sjoveste slags. Pladsen omdannes til et teater uden stole, uden vægge og uden forhæng, men med et uendeligt flow af vedkommende og rørende historier. Cut….Action! To mænd og en kvinde vilkårligt udpeget blandt publikum kan blive skuespillere i et forbudt kærlighedsdrama. Cut!... jonglering og balancekunst… Action! Et bryllup! Familiefotografering! Showet genopfindes og udvikles konstant i interaktion med alt hvad der lever og bebor netop dette sted og dette øjeblik i byen.

OMBRE D'ELLES

af Cie MAUVAIS COTTON (Frankrig)

Genre: Nycirkus

2 på 1 line: Fransk nycirkus fortolker mødets kraft.
Efter mange års solo-erfaring har Ombre d’Elles to linedansere slået sig sammen for at udforske mødet på det gyngende reb. Der er både humor og spænding i luften, når de to meget forskellige kvinder mødes halvvejs på linen til en styrkeprøve. Med udsigt til frit fald hvis de fejlkalkulerer, bliver temaer som tillid, nærhed og individualitet sat på prøve. Vi som tilskuere holder vejret, mens duellen mellem de to linedansere efterhånden transformeres til en samarbejdende duo. Sammen finder de fælles styrke og nye muligheder!

1+1=3, DUO ABSURDE

af Les Fréres PEUNEU (Frankrig)

Genre: Nycirkus/ absurd show

Medrivende og underholdende gadeteater når det er bedst!
De skøre Brødre Peuneu fra Frankrig lægger op til en tempofyldt forestilling med jonglering, akrobatik og komedie. Med en gryde spaghetti, en økse, indianerhovedbeklædninger og en børnecykel får de to stuntmænd skabt en verden, hvor absurditeten råder som det mest naturlige. Kom og få et godt grin – og det daglige liv sat i
perspektiv når Les Frères Peuneu slår sig løs i din by.

GIORGIO HARMONIE

af La Roulette Ruche (Frankrig)

Genre: Musikparade

Verdens mest velklædte orkester går parade.
Gadeteater sprænger gængse rammer og klassifikationer. I Giorgio Harmoni er det modeverden og orkesterparade der mødes og udfordres. Det viser sig, at der ikke er langt imellem de to universer; fra podiet til gaden, fra haute couture til trommehvirvler. Det raffinerede orkester improviserer midt i gadebilledet i interaktion med publikum og forbipasserende. Din indkøbstur eller dit cafebesøg i gågaden bliver fuld af overraskelser og underholdning, når den enestående musikparade bevæger sig forbi.

DANCING QUEEN

af Theatre Irrwisch (Østrig)

Genre: Nycirkus

Langbenede disko-gutter sætter kulør og musik på gågaden.
Som var de ankommet direkte fra en hæsblæsende 70’er disko-fest, bevæger tre farverige dansere og deres DJ sig gennem gaderne. Der er fart over feltet, cirkus tricks på lange stylter og masser af humor når Irrwisch – i år med ekstra afstand – giver den fuld skrue og tager publikum og forbipasserende med på en rejse tilbage i tiden med de største ørehængere. Stort hår og trompetbukser er kun begyndelsen, og inden længe er hele strøget inviteret med til fest.

HANGING BY A THREAD

ad Di Filippo Marionette (Filippinerne/Italien)

Genre: Marionetteater

Hjertevarmt dukketeater tryllebinder både børn og voksne
Det er på samme tid både simpelt og magisk, når den italienskfilippinske duo vækker marionetdukkerne til live ved hjælp af snoresystemer og professionel behændighed. Vi henrykkes og føres med ind i en fortryllende verden. Dukkerne er tavse, men gennem deres bevægelser, musikken og interaktionen med dukkeførerne bliver deres historie og følelser tydelige.

OTROS AIRES

af Duo Laos (Argentina)

Genre: Akrobatisk dans

Akrobatisk tango fra Argentina vender tilbage!
Publikum elskede dem i 2019, så Duo Laos er inviteret tilbage med deres stærke, sensuelle og lidenskabelige tango-akrobatik. De trækker på deres erfaringer fra det argentinske cirkusmiljø, når de leger med tyngdekræften. Med kroppen som sprog fortæller parret en historie om at finde sig selv – og hinanden – i en ustabil verden.

LA PATROILLE

af Le Muscle (Frankrig)

Genre: Komedie

Pas på! Nærhedsforebyggelsens Fodgængerpatrulje er på vagt!
Med inspiration i den klassiske franske komediegenre patruljerer to falske gendarmer gennem byens gader og finder hurtigt frem til, hvor der bør sættes ind med ordensmagt. Den mindste detalje fanger deres blik, og de tager straks affære med fløjter, støvletramp og store armbevægelser. Med masser af humor og tricks får de to komikere rettet op på uregelmæssighederne på gaden. Den allestedsnærværende patrulje sørger for ro og orden - koste hvad det vil!

LOVE VELO

af Bellevue Teater (Danmark)

Genre: Cykelakrobatik

Emile er en cykel-genbrugs-professor med oliesværtede, grønne fingre. Han bor i et mekanisk cykeltræ, som han har bygget af fund fra gamle cyklevrag. Cykelræet kan lyse, spille musik og dreje som en karrusel. Men først skal Emile lære, at verden kun drejer rundt, når vi hjælpes ad. Den franske cykelartist Serge Huercio (kendt fra Cykelmyggen Egon) er Emile i en poetisk og sprælsk forestilling inspireret af Storm P., cykling og genbrug. Publikum bydes op til interaktion - og til at træde i de frie pedaler!