Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Danmarks Internationale Gadeteaterfestival

Hver sommer besøger de Danmarks gader og viderefører en ældgammel kulturarv; nemlig gadeteater. De håber i fællesskab med esbjergenserne at kunne bevare og udvikle et hyggeligt gadeliv.

Gadeteater er en enestående mulighed for at møde nye ansigter i byrummet. Du kan grine sammen med dine venner og familie.

Festivalen er gratis for alle. Som du kan se på billedet herunder fra Esehaven i 2019, så foregår de fleste af forestillingerne udendørs.

Gadeteater er inkluderende. Du kommer helt tæt på kunsten, ansigt til ansigt, hvor du pludselig kan befinde dig midt i det hele – eller måske genkende dig selv i forestillingen…

Herunder vil vi præsentere årets program og de medvirkende teatergrupper, så du kan planlægge, hvad du skal opleve, når den Internationale Gadeteaterfestival endnu en gang vil være en del af Esbjerg Festuge. Hvor og hvornår hvert show præcis finder sted, kan se du se i programmet.

 

Teatre fra 2022, opdateres i 2023 når det nye program er på plads.

Chiringuito Paradise af Sitting Duck (Belgien)

Fysisk komedie, slapstick og katastrofal jonglering.

To bartender forbereder åbningsfesten af Chiringuito Paradise. Alt står klar til en succesfuld åbningsceremoni…
En hjertevarm duo forsøger at rede dagen i et apokalyptisk mix af katastrofal jonglering, fysisk komedie og – selvfølgelig – fyrværkeri!

Velkommen til Chiringuito Paradise!

 

Hug You af Duo Abbraccio (Belgien)

Er de der? Det er de! Ud af det blå…

..ved siden af dig, foran din bil, på dit skød… eller tager de dig med, der hvor de skal hen! Gadeteaterforestillingen ”Hou You!” består af to bizarre og absurde karakterer, der elsker at interager med befolkningen. Temaerne for deres performances er kærlighed, hjertevarme, kidnapning, kaos… og dødsscener, som finder sted lige foran dig. Det ene øjeblik er de der, og det næste er de forsvundet! Denne performance
er skabt udelukkende ud fra improvisationer med og omkring de forbipasserende. Modigt... men med en masse humor!

 

LA GRANDE PHRASE af Cie Didier Théron (Frankrig)

Som et par omvandrende hoppebolde forvandler de sjove figurer byen til én stor legeplads.

Det anerkendte dansekompagni Didier Théron har egentlig tradition for mere alvorlig dans. Men nu ryster de posen! Med masser af dans, gags og improvisation er de mestre i at bruge byrummet og til spontant at tilpasse sig enhver situation. De sjove dragter er lavet af latex og fyldt med luft som en ballon. Det giver performerne mulighed for at lege med tyngdekraften, så butikker, biler, balkoner, caféer og publikum bliver til rekvisitter i deres kugleskøre påfund. Vær klar til at grine når én af sidste års største publikumssucceser vender tilbage!

 

GRANNIES af Theatre Irrwisch (Østrig)

De er her - og her bliver ballade og sjov!

Bedstemorbanden er ægte! Byen har brug for flere uværdige gamle kvinder. Og nu kommer de. Usikkerheden breder sig; grænserne for anstændighed krydses – og den krydses med glæde. Pas på med at lægge dig ud
med de her gamle damer. Med et kvikt hoved og fysiske anstrengelser viser de tre Irrwischskuespillere, at pensionister også godt kunne bruge et lille oprør. Instrueret af ”Cacahuète”, en teatralske provokatør, begiver bedstemorbanden sig ud på regelbrydende togt med deres små hatte og paraplyer. På linje med det gamle Monty Python-koncept, men bedre: Fordi bedstemorbanden er ægte, og de er her!

 

LA BOOM MACHINE af Nomad Men (Frankrig)

Et finurligt univers, som taget ud af en tegneserie.

En subtil blanding af rustent stål, blonder, farver og bedstemors lamper får La Boom Machine sin charme og fremkalder erindringer om tidligere tiders interiør. Ombord er chaufføren, en rigtig ”gadechauffør” og stuntmand. Han både kommanderer publikum og charmerer dem med sin skøre energi. Det er et indtagende optrin, som trækker offentligheden ind i et poetisk univers med et strejf af kynisme. Gadechaufføren får publikum til at danse, grine og gestikulere efter sine ønsker - som ofte er meget fantasifulde!

 

KUJIRA af Centre de Titelles de Lleida (Spanien)

Viste du, at hvaler synger og græder?

Kujira, (en blåhvalunge) det største dyr, der nogensinde har eksisteret på jorden, græder ved synet af, hvordan vi ødelægger denne vidunderlige planet. Kujia har påbegyndt en lang rejse for at gøre sin sang og gråd mærkbar blandt mennesker. En alarmsang mod klimaændringer, forurening og overudnyttelse af naturressourcer. Tag med hende på rejse og giv hendes sang genklang verden over.

 

MANIC FREAK af Pequeño Payaso (Argentina)

Det skøre altid vil sejre!

En skør excentriker, en særling, en freak, en person som nyder svimmelheden og som er forelsket i ubalancen. Manic Freak er en dynamisk og karismatisk karakter, som kun drives af sin lyst, og som skaber humoren midt i spændingsøjeblikket. Manic Freak bryder med de traditionelle strukturer, mens han bevæger sig rundt på scenen og interagerer med publikum. Med en legende kombination af jonglering-, akrobatik- og balanceevne tryllebinder han os, og tager os med på en rejse fra det ømme til det absurde. En rejse, der griber fat i vores allesammen indre barn.

 

MURUYA af Josefina Pérez Gardey (Argentina)

Linedans, manipulation & klovneri.

Muruya vil gerne gå i høje hæle og havde smart tøj på, men hendes kejtethed tillader hende det ikke. Hun forsøger at fikse sit hår…. Men det er umuligt. Det krøllede hår er ude af kontrol. Muruya drømmer om at danse tango med en mand. Hun spejder ud over publikum i sin søgen efter en dansepartner…. Men hun må nøjes med Mingo – hendes kæmpe dukke. På den slappe line finder den krølhåret dame den balance, hun har savnet. Næsten uden ord og med sine mange cirkusfærdigheder – klovneri, linedans og hatmanipulation - formidler den krøllede klovnedame sin følelser til publikum og tager dem med ind i sin lille verden.

 

THE PERFECT MISTAKE af Shaking the Sky (USA/Tyskland)

Sammen får vi himlen til at ryste.

The Perfect Mistake er en konkurrence om 1. pladsen mellem en jonglør, en trommeslager og publikum. Denne interaktive improvisation skaber et fascinerende punk-rock cirkus, som aldrig før er set. Ingen ved, hvad der kommer til at ske – men en ting er sikkert – kun den perfekte fejl kan afslutte showet.
En unik kombination, hvor jongleringsdisciplinen – gennem et mere eksperimenterende og undersøgende sprog – konkurrere og smelter sammen med lyden af trommernes kraft. Her får de sammen med publikum himlen til at ryste…

 

THE INTERACTIVE BAR af Compagnie Bitonio (Frankrig)

Til tjeneste! Automatiske træfigurer serverer drinks!

”Den interaktive bar” er en konstruktion skabt af Tonio. I baren serverer to imponerende træautomater drinks til publikum, hvis de putter en polet i automatens møntsprække. Dukkerne er lavet af alle mulige småting, passer ind overalt og udgør sammen en underholdende og social begivenhed. Denne performance sender vores tanker tilbage på møntmaskinernes, tivolis og barspillenes storhedstid: Jukeboxen, flippermaskinen osv. Marcel og Alice servere drinks på deres egen helt originale måde: Smid en mønt i Alices spalte eller prøv lykken og put en mønt mellem Marcels tænder: Der er garanteret smil!