BESØG OS PÅ FACEBOOK
 

Børnedag på Torvet

Torvet kommer til at summe af aktivitet, når børnedagen rulle sig ud.

Der skal synges, leges, males, eksperimenteres og sanserne skal i spil. 

Dagen skrues sammen, så der er aktiviteter både til de små børnehave- og dagplejebørn først på dagen og til de større, når de har fri senere på dagen.

Nogle af aktiviteterne:

Fiskeri- og Søfartsmuseet laver i samarbejde med EKKO et univers, hvor der bliver sunget under temaet FiSK

Kulturskolen laver sanglege.

Kalle dukker op med sit store trommeshow. 

Game Street Mekka laver Panna-bane-mesterskab.

Hærens Kamp- og Ildstøttecenter stiller op i Torvegade

”Mit Vadehav” fortæller om Vadehavet og viser hvad du kan lave, med det du finder i og ved Vadehavet, samtidig med at du kan blive klogere på Vadehavets dyr og planter. 

Ballontrylleri

Ansigtsmaling

….og lidt overraskelser

Om aktiviteterne:

 

Kalles store trommeshow

Kalle er bl.a. kendt fra Ramasjang serien: Kalles Danmarkstour.

Når Kalles Store Trommeshow kommer til byen vil man kunne opleve sådan ca. ALLE musikalske stilarter, der bliver spillet på nye musikinstrumenter, såsom: Balloner, sprøjtefløjte, samurai sværd og grise. Man kommer også til at møde 'vinkelsliberen Villy', 'boremaskinen Boris' og 'Bente Ballonrina’. 

Der kommer en næsten 2 meter høj mand ind på scenen, som elsker at spille trommer. Han spiller så meget trommer, at han næsten SELV er blevet til en tromme!

For i brystkassen på både børn og voksne sidder hjertet som holder rytmen dagen lang. Det er derfor, at Kalles trommemusik går lige i kroppen og lige i hjertet. De fleste må danse, klappe og råbe når de er til koncert med Kalle, for det kan han bare ikke selv lade være med.

Publikum får lov til at bestemme, hvad Kalle skal spille, og bliver en del af koncerten, fordi han vil bruge dem som instrumenter. Han har derudover sat sig for at bevise, at han er verdens aller-hurtigste trommeslager ved at slå rekorden for flest slag på 30 sekunder. (Dog ingen heltegerning uden, at publikum også kommer til at høre verdens aller-dårligste vits.) 

 

 

Eventyrsport opsætter en lille lejrplads på Torvet med telt, bålfade og udekøkken. De opsætter en lille lejrplads på torvet - telt, bålplads (i bålfade) samt ”udekøkken”.

Der vil være mulighed for at børnene og barnlige sjæle kan bage brød, tænde ild på sjove måder og der vil være smagsprøver fra udekøkkenet og bålkaffe på kanden.

Deres fokus vil være ”På tur i børnehøjde”, med gode råd og vejledning og forhåbentligt inspiration til nye eventyr med ungerne. Tur-kokken Michael er selv ”bidt af” friluftslivet og far til Thorbjørn, der ofte bliver taget med på turene. Michael har selv en masse erfaringer med børn på tur, så der skulle gerne være mange tricks og fiduser i ærmerne.

 

Fiskeri- og søfartsmuseet

FiSK er et forsknings- og formidlingsprojekt, støttet af Nordea-fonden. Her kan alle få oplevelser med fisk og sundhed på en utraditionel måde. Museet har taget en del af udstillingen med på torvet. Der leges blandt andet med et opskriftshæfte på børnevenlige fiskeretter, som børnene kan få med hjem, til inspiration til middagsbordet. EKKO (Esbjerg Kommunes Kreative Orkester, som er fantastiske børne-underholdere kobler sig på temaet FiSK og skaber leg og sang med børnene).

 

Sted: Torvet

Tid: 10-17

 

 

Esbjerg Festuge er en årlig begivenhed, som har fundet sted siden 1997. Og den har vokset sig større og større for hvert år.

Her kan du se hvilke aktiviteter du kan deltage i, og hvad der kan opleves under Esbjerg Festuge 
Hvis du har nogle spørgsmål, eller er interesseret i at se, hvad byen Esbjerg ellers kan byde på, så kan du altid finde os her: 

SKOLEGADE 33 DK-6700 ESBJERG
+45 76 13 61 03 
+45 40 19 20 67 
apo@esbjergfestuge.dk

 Facebook