Danmarks Internationale Gadeteaterfestival 2019

 

Hver sommer besøger vi Danmarks gader og viderefører en ældgammel kulturarv: nemlig gadeteater. Vi håber i fællesskab at kunne bevare og udvikle et hyggeligt gadeliv.

Gadeteater er en enestående mulighed for at møde nye ansigter i byrummet. Du kan grine sammen med dine bykammerater i et uforpligtende møde og bagefter føles de ikke helt som fremmede længere.

 

 

Festivalen er gratis for alle. Du oplever forestillingerne udendørs, uden en usynlig dør foran dig i form af billetter.

Gadeteater er inkluderende. Du kommer helt tæt på kunsten, ansigt til ansigt, hvor du pludselig kan befinde dig midt i det hele – eller måske genkende dig selv i forestillingen…

 

 

Herunder vil vi præsentere årets program, så du kan planlægge hvad du skal opleve under Esbjerg Festuge

 

 

A FLOCK OF FLYERS

af Corpus (Canada)

Fysisk teater

Aldersgruppe: Alle

Varighed: 30 min.

 

En hylende morsom komedieklassiker lander i Danmark – baseret på en usandsynlig sand historie. På grund af omfattende nedskæringer har Canadas 217. flybastion mistet deres flymaskiner. Men det er en detalje, der langt fra stopper en gruppe ægte jægerpiloter! Koreograferet ned til mindste millimeter og fast besluttede på at flyve, uanset hvad, fortsætter de deres træning på fantasifuld vis. Selvom resultatet måske ender tættere på Monty Python end Flyvevåbnet.

 

 

 

 

BIG DANCERS

af El Carromato (Spanien)

Dans/Gadeparade

Aldersgruppe: Alle

Varighed: 30 min.

 

Gaderne oversvømmes med fest og farver når BIG DANCERS danser forbi. Et optog med gigantiske marionetdukker inviterer publikum med til fest. Ført an af ceremonimesteren kulminerer det hele i et spektakel af festlig musik, skarp koreografi og magisk atmosfære. De farverige kæmpedukker er ikke til at overse, når de kridter danseskoene og tårner mod himlen. På alle måder en ”stor” forestilling!

 

 

 

 

CALLEJEROS

af Marionetas Microbio (Chile)

Dukketeater

Aldersgruppe: Alle

Varighed: 15 min.

 

Marionetmesteren vender tilbage med sit arsenal af charmerende dukker. Hvis du gik glip af CALLEJEROS til sidste års festival, så er der godt nyt. Dukkevirtuosen Gabriel Calderón kommer nemlig til Danmark igen! Af skrald og genbrugsmateriale har Gabriel bygget sine dukker fra bunden, og det er blevet til de mest fantastiske små figurer. Mød blandt andet rockstjernen Joselito og den harmonikaspillende Gaucho. Med små detaljer og virtuos teknik springer figurerne til live. Langt fra en travl og digital hverdag, drages publikum ind i en hyggelig verden fyldt med magi og fantasi.

 

 

 

 

CAMPING ROYALE

af Corpus (Canada)

Fysisk teater

Aldersgruppe: Alle

Varighed: 40 min.

 

Et satirisk og skørt eventyr for hele familien. To dronninger begiver sig ud fra deres slotte og tronsale for at besøge… en campingplads? Langt væk fra deres sædvanlige pomp og pragt skal de nu klare sig selv. Helt uden tjenestefolk må de pludselig overkomme udfordringerne, der følger med et simpelt liv. Se med når dronningerne fanger fisk, overlever i naturen og forsøger at gøre de beskedne omgivelser en smule mere royale.

 

 

 

 

HEADSPACE

af Electric Circus (Holland)

Interaktiv Virtual Reality

Aldersgruppe: +3

Varighed: 5 timer

 

Begrebet ”hovedattraktion” får en ny betydning. Mekanisk Virtual Reality-teater for én tilskuer ad gangen. HEADSPACE er et automatisk miniature-teater udformet som et gigantisk hoved. Indeni er hovedet fyldt med små robotskuespillere og forprogrammerede mekanikker. Den heldige deltager kan tage hoved på som en maske, og i 2-3 minutter overvære et spektakulært og intimt 4D-show. HEADSPACE er en reaktion på den digitale udvikling og vores stigende forbrug af skærme i hverdagen. Inde i hovedet er det umuligt at medbringe en telefon eller et kamera – det er kun muligt at opleve forestillingen med sine egne øjne…

 

 

 

 

LES MOUTONS

af Corpus (Canada)

Fysisk teater

Aldersgruppe: Alle

varighed: 30 min.

 

Hvordan ser hverdagen ud for et får? Få svaret i denne sjove, fantasifulde og bizarre forestilling. Publikum inviteres med til et underholdende og mærkeligt univers: Et detaljeret og surrealistisk indblik i livet som får. Julie, Marie-Louise, Bernadette og César er tre får og en vædder der lever et stille liv. Tiden går med drøvtygning, klipning, malkning og meget andet, som publikum kan give en hjælpende hånd til. Oplev en innovativ forestilling, der drejer virkeligheden i nye retninger.

 

 

 

 

WORKSHOP - LES PO'BOYS STREET PARADE

af Cie Bémol (Frankrig)

Workshop

Aldersgruppe: Alle

Varighed: 1-5 timer (workshop + parade)

 

Kunne du tænke dig at deltage i paraden med LES PO’BOYS? Så kom forbi workshoppen inden forestillingen og bliv en del af showet! Alt er ordnet på forhånd: kostumerne ligger klar, musikken spiller og der er tid til at lære nogle små koreografier inden showet. De professionelle musikere, dansere og kostumedesignere står klar til at hjælpe, så du kan deltage på lige præcis den måde, som du føler dig tilpas med. Du behøver hverken at have erfaring med dans eller musik for at være med - alle er velkomne! Så længe du bare tager dit gode humør med, garanterer vi en enestående oplevelse! Kontakt info@gadeteaterfestival.dk for mere information.

 

 

 

 

LES PO'BOYS STREET PARADE

af Cie Bémol (Frankrig)

Gadeparade med musik og dans

Aldersgruppe: Alle

Varighed: 40 min.

 

Interaktion med publikum tages til nye højder, når LES PO’BOYS STREET PARADE fylder gaderne med musik og dans. Et vaskeægte Mardi Grads-optog kommer til byen. Til tonerne af funk, hiphop og 30’er swing spiller LES PO’BOYS op til fest. Byen bliver fyldt med utallige dansere, farverige kostumer og New Orleans’k karnevalsstemning… Og du har chancen for at være med! LES PO’BOYS inviterer nemlig offentligheden til at deltage i showet. Så kom forbi og få en festlig oplevelse, uanset om det er som tilskuer eller som en del af paraden!

 

 

 

 

OTROS AIRES

af Duo Laos (Argentina)

Akrobatik Dans

Aldersgruppe: Alle

Varighed: 30 min.

 

Akrobatisk dans fra nye luftlag der leger med tyngdekræften. Mercedes Martin Garcia og Pablo Raffo fra Argentina præsenterer som Duo Laos en stærk, sensuel og lidenskabelig akrobatik. Krydret med tango, comedy og latinamerikansk ”Rock N’ Ballet” mødes det hele i en stor genreblanding. På én gang feminin og maskulin, let som en sommerfugl og tung som en okse, udforsker de to akrobater deres forskellige rødder fra det argentinske cirkusmiljø. Med kroppen som sprog fortæller parret en historie om at finde sig selv – og hinanden – i en ustabil verden.

 

 

 

 

THE PILGRIM

af BelloAbril & Theatre of Coincidences (Australien - Chile)

Dukketeater

Aldersgruppe: +12

Varighed: 3 timer

 

En intim og eventyrlig pilgrimsrejse hvor selv de største følelser kan gemme sig i det mindste. THE PILGRIM udspiller sig på en lille miniaturescene, der er spændt fast til dukkeførerens krop. Der er plads til 1-3 publikummer ad gangen, der iført hovedtelefoner inviteres med. Og du kan selv være med til at bestemme, hvordan historien udvikler sig. Med solnedgangen som baggrund eller under skyggen fra et træ, kan forestillingen opleves overalt hvor dukkeføreren befinder sig. Hele vejen fra Chile og Australien gør THE PILGRIM nu et stop i Danmark, inden rejsen fortsætter – så skynd dig at tage med…

 

 

 

 

THE SOUND OF SEWING

af The Mobile Sewing Company (Holland)

Happening ”Interaktive Fashion Show”

Aldersgruppe: Alle

Varighed: 30 min.

 

Trænger din garderobe til fest og farver? Genbrug, performance og humor mødes i en sprudlende teater-systue. Siden 2003 har Karin Arts og Mariken Biegman-van Geel rejst verden rundt med cykler, store antikke symaskiner og et fantasifuldt show. Publikum inviteres til at medbringe sit gamle tøj og lade kvinderne omdanne det til unikke kunstværker – helt gratis! Det eneste de har brug for, er lidt hjælp til at træde i pedalerne, så symaskinerne kan komme i gang… Så tag dit gamle kluns under armen, og kom hjem med en one-of-the-kind souvenir til klædeskabet.

 

 

 

 

LA GRANDE PHRASE

af Cie Didier Théron (Frankrig)

Fysisk teater og dans

Aldersgruppe: Alle

Varighed: 45 min.

 

Som et par omvandrende hoppebolde forvandler de sjove figurer byen til én stor legeplads. Det anerkendte dansekompagni Didier Théron har egentlig tradition for mere alvorlig dans. Men nu ryster de posen! Med masser af dans, gags og improvisation er de mestre i at bruge byrummet og til spontant at tilpasse sig enhver situation. De sjove dragter er lavet af latex og fyldt med luft som en ballon. Det giver performerne mulighed for at lege med tyngdekraften, så butikker, biler, balkoner, caféer og publikum bliver til rekvisitter i deres kugleskøre påfund. Vær klar til at grine når én af sidste års største publikumssucceser vender tilbage!

 

 

Se hele programmet

Find alle de spændende muligheder i løbet af mini Festugen den 21. & 22. august. 

Se programmet

Ændrede busruter

Under Esbjerg Festuge har Sydtrafik ændret bybussernes ruter på grund af de mange udendørs aktiviteter i Skolegade. 

Se busruterne